Eerste van 5 februari-uitzendingenHoe vaak krijgt een radiomaker de kans in de kortste maand 5 x op woensdag een uitzending te maken ? Ik laat de berekening graag aan u over, en stel die uitzendingen samen.Met geregeld een tijdschriftenrubriek,wekelijks een vroege inkijk in weekkrant De Echo en zo vaak mogelijk Amsterdamse Zaken doorverteld door Thijs Baas.Met deze week,1 februari, muzikale aandacht voor de Watersnoodramp van 1953,schaatsen met de Nits,een hommage aan Leo Blokhuis, de man die zoveel doet voor Songs We Shouldn't Forget en een kwartiertje Franse muziek.Op 1 Februari 1938 werd Claude Francois geboren, in Frankrijk in de jaren '60 en '70 een fenomeen.Veel van zijn muziek is daar onsterfelijk, en één nummer is in de hele wereld wel ergens altijd te beluisteren.Welk ? Zoek het maar uit!En meer Salade Francoise,afkomstig van de box Salut les Copains, het beroemde muziekblad annex radioprogramma.
En omdat ik helaas niet op 2 Februari mag uitzenden, toch maar een diepe buiging gemaakt voor mijn op 2 Februari 1894 geboren Oma, met een keuze voor een van de meest energieke Nederlandstalige nummers ooit: Bij Ons In de Jordaan!
En voor de volgende week voorspelt men nog veel meer winters weer, en daar gaat deze enthousiaste ijsliefhebber dan graag mee aan de slag!Plus: een Nick Lowe-special, want die speelt op 9 Februari in Paradiso en daar is deze fan ook bij!

Speellijst 9-10 uur:
Leo Kottke, In Christ There Is No East Or West;
Randy Newman, Louisiana 1927;
Blaudzun,February Flame,
The Panorama Man, Nits;
Peter Gabriel (with Kate Bush), Games Without Frontiers,
Sharon Jones & The Dap-Kings,Got a Thing On My Mind;
Johnny Copeland,Every Dog Got His Day;
World Without Love,Apple Jam;
Bij Ons in de Jordaan,Johnny Jordaan,
River, Joni Mitchell;
Schaatsen in Noord-Holland, Zijlstra
.
Speellijst 10-11 uur
Last Night, Mar-keys;
Comme d'Habitude, Claude Francois;
Belles,Belles, Belles, Claude Francois;
Bang Bang, Sheila,
La Nuit,Adamo;
She Finally Spoke Spanish To Me,Joe Ely;
Day Is Done,Johan;
Blue River ,Danko,Fjeld & Andersen
Ruler Of My heart,Irma Thomas
I Don't know What You've Got But It's Got Me,Little Richard
A Song For You, Donny Hathaway.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen