Laat het stof maar neerdalen!

In het Ochtendhumeur van 18 september ruim baan voor Ry Cooder. De man kende al veel hoogtepunten in zijn oeuvre. Zoals Chicken Skin Music, Boomer's Story, Chavez Ravine of zijn betrokkenheid bij het Buena Vista Social-gebeuren. Maar met de nieuwe cd 'Pull Up Some Dust And Sit Down' heeft hij zichzelf weer eens overtroffen. Vier of vijf nummers van deze plaat van het jaar! Want hoogtepunten kiezen is moeilijk. Dat zijn alle nummers.

Hoewel hij dan wel om de eer moet strijden met Dave Stewarts' The Blackbirds Diaries. Luister maar. En de nieuwe JP den Tex mag er ook zijn. Een ander niveau, maar toch. En dan nog nieuw plaatwerk van The Jayhawks (Mockingbird Time) en de Peppers (I'm With You).

Maanden geleden draaiden wij al Seasick Steve in het Ochtendhumeur. En vroegen wij ons af waarom Arlandria van de Foo Fighters niet op single is uitgebracht. Nu is Steve opeens rete-hot en Arlandria niet van de radio te slaan. Zouden we dan toch invloed hebben?

Brian Wilson speelt volgende week in Paradiso. Zoals ook Tanita Tikaram.

Verjaar- en geboortedagen zijn er ook. Jimmy Rodgers, Pia Beck, Hans Vermeulen, Frankie Avalon, Monique Kleman. En het is op 18 september exact 41 jaar geleden, dat de oprichter, erelid en grote voorganger van de Club van 27, Jimi Hendrix, overleed. Dat blijft uiteraard niet onbeluisterd.

En verder uiteraard de uit-agenda, de Stand van Zaken met Thijs Baas en de column van Reinier Spreen. Be Invited!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen