Peter Hammill centrale muzikant op 31 augustus


Na twee weken vakantie-dank Bert voor het overnemen van de woensdag!- ben ik weer terug bij het Ochtendhumeur.En meteen met een speciale uitzending: Peter Hammill, een popmuzieklegende in kleine kring.Mijn gast Martijn Koek is de programmeur van deze nu al legendarische uitzending.Want de muziek van Hammill en voorheen Van Der Graaf Generator is niet veel op de radio te horen.Te moeilijk, te zwaar, zegt men.Tja, het is maar hoe je er tegenaan luistert. Ik vind muziek van Britney Spears en LL Cool J ook moeilijk en zwaar. Of, zoals Karel van he Reve al stelt": "Ik weet niet wat er licht is aan lichte muziek.". Martijn,in het dagelijks leven leraar Nederlands en kenner van dichter Lucebert, neemt ons mee op een avontuurlijke reis met Hammill als centrale figuur. En natuurlijk zijn daar ook de Tijdschriftenrubriek,de update van Weekblad De ECHO en Amsterdamse Zaken met correspondent Thijs Baas.

Speellijst:
1e uur: Vision-Peter Hammill;Highly Strung-Van Der Graaf Generator;The Calendar Hung itself-Bright Eyes;Still Life-Van Der Graaf Generator;I Walked-Sufjan Stevens;I Didn't unmderstand-Elliott Smith;Golden Promises-Peter Hammill;Rejoice-Martijn
Koek;The Spirit-Peter Hammill.
2e uur: On Ho-Andrew Bird;Birthday Special-Peter Hammill;The Undercover Man-Van Der Graaf Generator;Nomenclature-Andrew Bird;Gog-Peter Hammill;Birds Of Prey-Future Clouds And Radar;I Like Birds-Eels;Childlike Faith in Childhood's End- Van Der Graaf Generator.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen