Boekenhumeur met Restjes Kleur en Suzanne


De boekenweek is begonnen en als verstokte boekenliefhebber doet de woensdageditie van het Ochtendhumeur aan boeken.Om 10.00-na de instrumentale opener van John Cale- heb ik een gesprek met Jan Westerman, baas van Boekhandel De Dolfijn in de Haarlemmerstraat over de Boekenweek en zijn betekenis voor een gemiddelde boekhandel.En de muziek heeft met boeken te maken: Bintangs, Monotones, John Cale,Frans Halsema (de Boekenbal-lade: "en van je Hella Haasse, houdt er de moed maar in")-luister maar naar de verwijzingen. De muziek van the Books doen we niet, mooi, maar niet geschikt voor de ochtend. En daarvoor doen we nog restjes van de Kleurige Suzanne uitzendingen. En omdatb we de verjaardag van John Cale vorige week niet konden vieren, doen we dit nu met: Graham Greene, Heartbreak Hotel en Days of Steam.Nooit eerder gehoord ? Ook Toon 's Suzanne niet ? Luister naar: het Ochtendhumeur op AmsterdamFM, 9-11 uur morgen of wanneer je maar wil. En we hebben nog vele mooie programma's in het vooruitzicht: 23 maart Reggy Tan's mooiste, op 6 april Christine Otten-ja , die!, met haar favorieten en op 13 april-zijn verjaardag, mijn buddy Robèrt von Reeken met zijn all-time favourites!

2 opmerkingen:

  1. Hi Leo, met plezier naar stukjes uitzending kunnen luisteren onderweg naar afspraak ver van Amsterdam. Grote voordeel van iPhone.
    En wat een grootheid is die Nina Simone toch: ze weet van een wanstaltig nummer als Suzanne een prachtig mooi lied te maken. Hulde!
    Heb je nog reclame voor de site kunnen maken?

    Bert

    BeantwoordenVerwijderen